Massages

Wat doen massages en moet je eerst lichamelijke klachten hebben voordat je ze ondergaat?
Nee, dat hoeft zeker niet. Ook om gezond te blijven is het goed om regelmatig een therapeutische massage te laten doen. Als je verzekerd bent voor alternatieve therapieën dan kom je wellicht in aanmerking voor vergoeding.

Een massage moet bij je passen. Alle hieronder genoemde massages hebben hun heilzame effect; het is aan jou de keuze welke je het meeste aanspreekt. Als je van te voren wilt overleggen welke massage het beste bij je past, dan is dat altijd mogelijk. Bel me gerust voor vrijblijvende informatie. De massages worden uitgevoerd met speciale etherische oliën die specifiek op jou afgestemd worden. Zo wordt het geheel een prettige, ontspannende beleving.

Voetreflex massage
Volgens de reflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie door de meridianen. Met een voetreflex massage worden deze punten op de voeten zacht met de duimen bewerkt. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Het is ontspannend en laat je energie weer vrij stromen. Bij tal van klachten is deze therapeutische massage in te zetten en zeer effectief.

Energetische massage
Ik gebruik hierbij technieken uit de voetreflex, holistic pulsing en meridiaan massage. Het is een afstemming die het mogelijk maakt om blokkades die in delen van het lichaam opgeslagen liggen op te lossen. Tijdens de massage lig je op je rug; comfortabel in de stoel. Het heeft een bijzondere ontspannende werking. Het wordt toegepast bij o.a. stress, slapeloosheid, migraine en rugklachten. Een klant verwoordde het als volgt: “Ik was helemaal blij en tevreden na de behandeling en dat bleef de rest van de dag in me aanwezig. Bij aanvang van de massage voelde ik gelijk alsof ik lichter werd. Tijdens de massage voelde ik prettige energie door mijn lichaam en ik voelde heel veel aandacht en warmte. Van te voren had ik hoofdpijn en was bang dat het migraine zou worden, maar tijdens de behandeling voelde ik het wegstromen en had daarna geen last meer. Een ontspannende massage en een bijzondere ervaring”

Cupping
Massage met gebruik van cupping is een eeuwen oude methode die in met name Oosterse culturen in gebruik is. Het principe van de methode is dat in de glazen bol op de huid een vacuüm ontstaat wat een zuigende werking oplevert. De glazen bollen kunnen op de reflexpunten gezet worden, of er kan mee gemasseerd worden. De doorbloeding wordt hiermee enorm gestimuleerd en de afvalstoffen kunnen zo afgevoerd worden. De bindweefsellagen worden los gemasseerd, waardoor spanning en pijn verminderd of zelfs geheel verdwijnt. Aan te bevelen bij rug- nek- en schouderklachten van allerlei aard, maar ook bij menstruatie- en buikklachten.

Hotstone massage
Massage met gebruik van hete stenen, is heerlijk in de winter om even helemaal door te warmen. De basaltstenen worden opgewarmd tot een ideale temperatuur van 45-50 graden. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties. Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op je lichaam zijn gelegd, word je verder gemasseerd met de handen en warme etherische olie.

Buik massage
De buik is een zeer kwetsbaar gebied van het lichaam. Door het geven van een buikmassage kunnen vastgezette blokkades loskomen. Dit kan op fysiek niveau, maar ook op emotioneel niveau. Bij obstipatie of andere darmklachten is de buikmassage ondersteunend en geeft onmiddellijke verlichting. Vaak heeft de buik een signaalfunctie. Als je veel spanningen voelt, als emoties letterlijk niet goed verteerd zijn, worden onopgeloste zaken opgeslagen in de buik. Door de buik te masseren kan de circulatie en energiestroming weer op gang gebracht worden. De buikorganen raken beter doorbloed, waardoor ze gezonder kunnen functioneren.

Waarom massage je kan helpen om gezond te blijven.
Massages ontspannen en zetten daarmee een positieve beweging in gang. Aanraking en massage verlagen de cortisol spiegel in je bloed, wat een positieve werking op je gehele welbevinden heeft. Je immuunsysteem is daardoor sterker en je bent minder bevattelijk voor ziekten.

Cortisol is het hormoon dat we aanmaken bij stress. Dit is belangrijk, want cortisol heb je nodig om in snelle actie te komen. Het verhoogt je hartslag en de opname van zuurstof waardoor je bijvoorbeeld hard kunt rennen. Het probleem treedt op bij chronische stress. Cortisol zorgt dan voor een permanente ontstekingsreactie in het lichaam die heel schadelijke is. Onder invloed van stress ontstaan tal van ziekten en ook huidproblemen zoals acné of eczeem. Het immuunsysteem wordt dan voortdurend geprikkeld hetgeen je gezondheid uit balans brengt. Met massage verlaag je de cortisol spiegel. Op deze manier hou je je lichaam en je gezondheid in de meest optimale conditie. Voorkomen van ziekte is beter dan genezen.